Velkommen til dig som øveklient
Først og fremmest, tak for din tillid til mig som terapeut. Jeg glæder mig meget til at byde dig velkommen i mit terapeutiske rum om ikke længe.
Videoen er til dig, så du kan se hvor vores samtaler som udgangspunkt vil foregå, men der er også plads til vi går en tur, eller mødes hos dig til en eller to terapi sessioner.
Her nedenfor har jeg forberedt nogle gode råd, tips og trick til dig, så du får mest muligt ud af din terapi. Har du spørgsmål, så send mig en SMS eller e-mail og jeg vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.
Kærlig hilsen Trine
VIGTIGE TIDSPUNKTER
Vores første møde
Vores første møde finder sted efter aftale i tidsrummet august og september 2024.*
* Det er vigtigt at du føler dig tryg ved mig som din terapeut og at vores samspil giver mening og værdi for dig. Har du ikke den mavefornemmelse efter vores første samtale eller mærker du den senere i forløbet, er det helt okay at takke nej.
Opstart af dit terapiforløb
Opstart af terapiforløb finder sted efter aftale i oktober 2024.
Forløbet inkluderer 10 sessioner og har en forventet varighed på 3 til 6 måneder.
Det er muligt at tilkøbe yderligere terapi sessioner.
GODT AT VIDE OM DIT TERAPIFORLØB
3 tips til gode resultater
Vær åben og ærlig
For at få det meste og bedste ud af terapien er det vigtigt du er åben og ærlig om dine følelser, tanker og oplevelser. Det kan være svært når du føler dig sårbar, men terapien skaber et fortroligt og ikke-dømmende rum, hvor du trygt kan udforske selv de mest udfordrende aspekter af dit liv.
Forvent forandring i små skridt
Det er vigtigt at forstå, at terapi er en proces, der kræver tid og tålmodighed. Forvent ikke øjeblikkelige løsninger, men vær åben for gradvis erkendelse, selvudvikling og forandring. Terapeutiske fremskridt sker ofte i små skridt.
Vær engageret i processen
Dit engagement i terapiforløbet er afgørende. Det betyder at deltage regelmæssig i de sessioner, I har aftalt, refleksion over det, der sker og drøftes i terapien og at arbejde med eventuelle øvelser eller opgaver mellem hver session. Din aktive deltagelse er nøglen til positive forandringer.
Inden vores første møde
Det kan virke lidt overvældende inden du skal til din første terapisamtale – at skulle fortælle en fremmed om dine udfordringer, føle dig sårbar og måske frygter du at blive misforstået eller tabt i samtalen. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så kan jeg berolige dig med, at målet med vores første møde er ikke at løse alle problemer.
Formålet er blot, at du og jeg har mulighed for at lære hinanden lidt at kende uden forpligtelser om en efterfølgende session. Jeg fortæller lidt om min baggrund, og du fortæller om de udfordringer, der har bragt dig til terapi. Intet er hverken for småt eller for stort at bringe op – alle problemer og forhåbninger er berettigede, og det kræver ikke en markant problemstilling at få hjælp til selvudvikling hos en terapeut.
Sådan kan du forberede dig
- Gør dig tanker om hvilke mål og forventninger du har og hvad du gerne vil have ud af terapien.
- Det er vigtigt at du føler dig tryg ved mig som din terapeut, at du synes jeg er empatisk og lyttende, og at vores samspil giver mening og skaber værdi for dig. Har du ikke den mavefornemmelse efter vores første samtale, er det helt okay at skifte terapeut.
- Hvis du er komfortabel med det, så lad dine nærmeste relationer vide, at du er startet i terapi. Det kan gøre det nemmere for dig at lade dine venner og familie støtte dig undervejs i forløbet.
Terapisamtalen
Terapisamtalen udfolder sig nænsomt, i dit eget tempo og bevæger sig henover ca. 60 minutter til 1,5 time.
Sessionen består af tre dele
1. Tjek-ind
De første 10 minutter er et tjek-ind hos dig som du har det lige nu og opsamling siden sidst eller introduktion til et nyt terapeutisk emne.
2. Terapien
- Hovedbestanddelen er selve terapien, hvor vi sammen undersøger og reflekterer over de udfordringer, du har medbragt.
- Jeg vil her introducere dig til øvelser som kan hjælpe dig med at belyse situationen og hvad som kan være kilden til dine følelser og adfærd.
- Som din terapeut har jeg tavshedspligt, så bestræb dig på at være så ærlig som muligt og udtryk dig råt for usødet, selvom det måske kan virke skamfuldt eller voldsomt
3. Afrunding
- Afslutningsvis afrunder vi typisk med evaluering af samtalen såvel som planlægning af næste samtale.
- Der er fra min side ikke forventning til at samtalerne hverken afsluttes med kram eller håndtryk – det kan føles mærkeligt, når du netop har snakket om nogle følsomme og personlige emner..
Efter terapisamtalen
Giv dig selv et pusterum
- Du vil sandsynligvis føle dig træt og udmattet efter en terapisession. Det er hårdt arbejde at snakke om det som trykker og gør ondt i livet, så det er helt normalt at du mærker en både fysisk og psykisk reaktion bagefter.
- Forsøg at tage vare om dig selv resten af dagen og gør ting, der fylder dig med overskud og god energi – det kan være frisk luft, samvær med en god ven eller alene-tid.
- Hvis du har mulighed for det, så forsøg også gerne at holde fri et par timer efter eller hele dagen, så terapisamtalen har tid til at bundfælde sig hos dig inden arbejde, privatliv og hverdagsgøremål igen står på agendaen.

Kontakt
SMS: 91 95 94 14 E-mail: kontakt@trinetveen.dk